Tidsplan for nye havvindmølleparker på plads

 

Tidsplanen for udbygning af de danske havvindmølleparker er nu på plads. Foto: DONG energy A/S

Der er nu klarhed over, hvornår Danmarks kommende havmølleparker og kystnære vindmøller kan blive tilsluttet elnettet.
Det betyder reelt, at de kommende parkejere har vished om, hvornår arbejdet med at opstille møllerne kan begyndes, skriver energy-supply.dk.
Regeringen har sammen med Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti fremlagt en ny aftale om tilskud til solceller. Aftalen medfører blandt andet at tilskuddet til solceller reduceres, men at der fortsat er et behov for finansiering af danskernes udbygning med solceller.

Udskyder nettilslutning
Finansieringen af solcelletilskuddet skal hentes ved at udskyde muligheden for nettilslutning af den kommende 600 MW havvindmøllepark ved Kriegers Flak samt af de 500 MW kystnære vindmøller. Indtil i dag var nettilslutningsdatoen sat til 1. januar 2017 for havvindmølleparker og 1. januar 2016 for kystnære vindmøller.

De nye datoer
De tidligste datoer for nettilslutning ser nu sådan ud: Horns Rev lll (400 MW): 1. januar 2017 Kriegers Flak (600 MW): 1. januar 2018 Kystnære vindmøller (op til 500 MW): 1. januar 2017

Blandede følelser
Hos Vindmølleindustriens adm. direktør, Jan Hylleberg, er der blandede følelser omkring udskydelsen:
”På den ene side er det positivt for sektoren, at der nu er klarhed i markedet, og at virksomhederne dermed kan planlægge for fremtiden, men det kræver også, at regeringen snarest muligt annoncerer udbudsvilkårene til både havvindmølleparkerne og de kystnære møller.”   Læs mere – klik her