Femern-forbindelsen trækker

Den danske underleverandørvirksomhed, East Metal, Esbjrg supplerer fra 2013 produktionen fra to fabrikker i Letland med en afdeling på Lolland, som inden for fem år kan beskæftige 50-100 medarbejdere.
Valget af Nakskov Havn som base for en dansk produktion er styrket af, at området i de kommende år bliver centrum for en række store infrastrukturprojekter, herunder forbindelsen over Femern Bælt, renoveringen af Storstrømsbroen, vindmølleparker og udbygningen af jernbanenettet, skriver East Metal i en pressemeddelelse.

Stålopgaver færdiggøres i Nakskov
East Metal har siden 1997 udført underleverandøropgaver på primært tunge, komplekse stålkonstruktioner og –komponenter for danske virksomheder og beskæftiger over 500 medarbejdere på to moderne, ISO-certificerede fabrikker i Letland. I fremtiden vil de tunge stålopgaver, som kun kan fragtes med skib eller specialtransport, bliver delvis produceret i Letland og færdiggjort i nyrenoverede bygninger på 1.100 kvadratmeter på Nakskov Havn.

Centrum for offshore
  ”Vi har undersøgt mulighederne for at etablere montage og slutproduktion i flere lande og er faldet for Nakskov, fordi byen ligger godt i forhold til offshore-aktiviteterne i Danmark og Norge, og fordi vi har oplevet stor imødekommenhed og villighed fra Lolland Kommune og andre partnere i lokalområdet. Vi ser frem til et godt samarbejde med den lokale fagbevægelse og er allerede i dialog med Dansk Metal, siger adm. direktør Bent Juul Larsen, East Metal Trade ApS.

Yderligere information
Yderligere information på East Metals hjemmeside – Klik her