Bæredygtige børn til nytårskur

1.700 personer deltog onsdag 16. januar 2013 i nytårskuren hos Lübecks Industri- og Handelskammer (IHK zu Lübeck). Det store arrangement løb af stabelen i Musik- und Kongresshalle Lübeck (MUK) med taler fra Slesvig-Holstens ministerpræsident, Torsten Albig; Dr. Michael Otto, fra gigantkoncernen Otto Group; Formand for IHK zu Lübeck, Christoph Andreas Leicht og direktør for IHK zu Lübeck, Mathias Schulz-Kleinfeldt.

Nytårskuren havde “bæredygtighed” som hovedtema og i forbindelse med dette fik børnene lov at indtage scenen for en stund. I forbindelse med Interreg-projektet Kult.com havde danske og tyske skolebørn mødtes weekenden forinden for at lære om bæredygtighed. De fik i den forbindelse en “uddannelse” på “Plant for the Planet-akademiet”.

Plant for the Planet bevægelsen blev startet i 2007 på baggrund af den nu 15-årige Felix’s ønske om at gøre en forskel. Målet for organisationen er at plante en milliard nye træer.

Felix kom hele vejen fra Bayern i Sydtyskland til Lübeck for at give de 1.700 deltagere i nytårskuren en lektie i vigtigheden af at tænke bæredygtigt. Den unge mands talegaver blev fulgt på vej af et børneorkester, som gav et nummer fra scenen. 

Yderligere informationer